Maksuamet asub blokeerima välismaiseid netikasiinosid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino.
Kasiino. Foto: Liis Treimann

Olukorras, kus kaughasartmängu korraldusluba on väljastatud vaid Olympic kasiinole, asub maksu- ja tolliamet piirama juurdepääsu välismaistele netikasiinodele ja pokkeritubadele, mis ei vasta uue hasartmänguseaduse tingimustele.


Kokku on maksuhaldur tuvastanud ligi 200 kaughasartmängu veebilehte, mille kasutamine Eestist ei ole uue hasartmänguseadusega kooskõlas.

Amet juhib tähelepanu, et ebaseaduslikus kaughasartmängus osalemisel ei ole tagatud hasartmängu mängimisega saavutatud võitude väljamaksmine. Veebilehtede blokeerimine võib kaasa tuua mängija virtuaalkontol olevate summade kadumise.

Maksu- ja tolliameti ettekirjutuse alusel on internetiühenduse pakkuja kohustatud blokeerima juurdepääsu maksuhalduri poolt viidatud domeeninimedele talle kuuluvates nimeserverites.

Maksu ja tolliameti pressiesindaja Annely Erm kinnitas Postimehele, et seni on väljastatud üks kaughasartmängu korraldusluba Olympic Casinole ja üks on menetlemisel.

«Seega on praegu ainult ühel hasartmängukorraldajal õigus Eestis kaughasartmängu korraldada,» rõhutas Erm. See tähendab, et kõik teised netikasiinod ja pokkeritoad, sealhulgas välismaised suured kaughasartmängu teenuse pakkujad, on Eestis keelatud.

Ermi sõnul kasutab maksu- ja tolliamet veebilehtede piiramisel talle seadusega antud võimalusi. «Veebilehtede piiramisega ei karistata mängijat, vaid ettevõtet, kes pakub ebaseaduslikku hasartmängu,» lisas Erm.

Alates 1. jaanuarist 2010 jõustusid mitmed hasartmänguseaduse sätted, olulisemad muudatused puudutavad kaughasartmängu korraldamist, mängukohas olevate mänguautomaatide registreerimist ning hasartmängusõltuvusega isikute kaitsega seonduvat.

Samast ajast on võimalik alustada hasartmängude korraldamist kaughasartmängudena. Selleks peab hasartmängukorraldajal olema kaughasartmängu korraldusluba. Kaughasartmängu korraldusloa taotlus tuleb esitada maksu- ja tolliametile, täpsemat informatsiooni leiab ameti kodulehelt.

Juhul, kui hasartmängukorraldajal puudub nõutud luba, on maksu- ja tolliametil õigus takistada kaughasartmängu korraldamist.

Hasartmänguseadus võimaldab sellisel juhul piirata juurdepääsu ebaseadusliku kaughasartmängu korraldamiseks kasutatavale veebilehele ja sulgeda võitude vahendamiseks kasutatava pangakonto.

Maksuhalduril on õigus piirata ka ebaseadusliku kaughasartmängu korraldamiseks kasutatavat telefoninumbrit, samuti saate või programmi edastamist.

Elioni pressiesindaja kinnitusel ei olnud tänaseks neile laekunud maksu- ja tolliameti ettekirjutust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles