Tartus jagatakse etnomuusika auhindu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu lõpetas festivali "Maa ja Ilm" ansamblite Bombillaz ja Kilema ühisesinemine.
Mullu lõpetas festivali "Maa ja Ilm" ansamblite Bombillaz ja Kilema ühisesinemine. Foto: LAURI KULPSOO/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Pärimusmuusika Keskus ja Raadio 2 jagavad eeloleval laupäeval maailmamuusikafestivali "MAAjaILM" raames etnomuusika auhindu 2009. aasta tegevuse eest.


Auhinnatseremoonia leiab aset 6. märtsil Tartu klubis Plink Plonk. Selle eel ja järel astuvad festivali publiku ette reggae't ja idamaist maailmamuusikat eestikeelse lüürikaga ühendav kooslus Bombillaz, Eesti reggae-liikumise lipulaev Bashment ja Soomes tegutsev Maroko reggae-artist Momo Cat.

Saate „Etnokonservid" juht Aimar Ventsel rääkis, et Raadio 2 ja Eesti Pärimusmuusika Keskus tahavad etnomuusika auhindu ehk Etnokulpe välja andes lasta kõlada rahva häälel ja teada saada, kes on kuulajate arvates selle žanri parimad muusikud.

Ventsel möönis, et etnomuusika mõiste on äärmiselt lai, ulatudes otsapidi nii raskerokki kui džässi. „Põhimõtteliselt on etnomuusika see muusika, mis ei ole ingliskeelne. Inglise keeles see muusika, mis ei ole edetabelimuusika - see on rusikareegel," selgitas ta.

Nii selguvad auhindade saajad Raadio 2 veebilehel läbiviidud avaliku hääletuse tulemusena.

Paremad valitakse kategooriates "Aasta album", "Aasta artist", "Aasta muusik", "Aasta instrumentalist", "Aasta uustulnuk" ja "Aasta lugu". Võrreldes eelmise aastaga, on lisandunud üks uus kategooria "Parim autorilaul etnomaastikul".

"MAAjaILM" toimub kaheksandat korda. Etnokulpe anti esimest korda välja eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles