Õpetajale õppelaenu hüvitamise kohtuotsus jõustus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Üliõpilaskondade Liidu esimees Maris Mälzer (vasakul) usub, et Mirjam Tinno (paremal) võit kohtus tiivustab ka teisi samas olukorras olevaid inimesi kohtusse pöörduma.
Eesti Üliõpilaskondade Liidu esimees Maris Mälzer (vasakul) usub, et Mirjam Tinno (paremal) võit kohtus tiivustab ka teisi samas olukorras olevaid inimesi kohtusse pöörduma. Foto: Peeter Langovits

Anija vallavalitsus ei kaevanud edasi Tallinna Halduskohtu otsust, millega kohustati valda jätkama õppelaenu hüvitamist Kehra gümnaasiumi õpetajale Mirjam Tinnole.

Täna jõustunud lahendi kohaselt peab Anija vallavalitsus jätkama Kehra gümnaasiumis kehalise kasvatuse õpetajana töötava Mirjam Tinno õppelaenu hüvitamist ning kustutama ka kuni kohtuotsuse jõustumiseni kustutamata jäänud õppelaenu põhiosa, teatas Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL).

Liidu arvates annab jõustunud otsus õiguse kõigile õppelaenu võtnutele, kes olid lõpetanud 1. juuliks 2009 kõrgkooli ja asunud enne seda avalikusse sektorisse tööle, nõuda tööandjalt õppelaenu hüvitamise jätkamist.

«Ootame esmalt rahandusministeeriumi ja valitsuse reaktsiooni. Oleme aga kindlad, et antud otsus ei puuduta ainult Mirjamit, vaid ka paljusid teisi õppelaenu võtnuid,» sõnas EÜLi juhatuse esimees Maris Mälzer.
«Samas jätkame järgmise kohtuasja ettevalmistamist, et õppelaenu hüvitamist jätkataks ka kõigile teistele, kellel oli selleks õigus enne 1. juulit 2009,» lisas ta.

Mirjam Tinno esitas mullu 4. septembril halduskohtusse kaebuse Eesti Vabariigi vastu seoses riigikogu otsusega 1. juulist lõpetada õppelaenude hüvitamine riigi ja kohalike omavalitsuste töötajatele ning lapsevanematele. Tinno oli seisukohal, et riigikogu otsus läheb vastuollu põhiseaduse õiguspärase ootuse printsiibiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles