Keskerakond: poliitikud pole Savisaare majandusplaanile piisavalt tähelepanu pööranud

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar..
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakond leiab, et Edgar Savisaare ja Jaan Õmbluse Kesknädalas välja pakutud majandusolukorra parandamise plaanile pole piisavalt tähelepanu pööratud ning kutsub kõiki parteisid majanduspoliitika arutamiseks ümarlauale.

Laupäeval Käärikul vastu võetud Keskerakonna juhatuse pöördumises kutsutakse kõiki poliitilisi jõude üles laiapõhjalise diskussiooni alustamiseks Eesti majandusele parimate majanduspoliitiliste alternatiivide leidmiseks ja edasiminekustrateegiate kujundamiseks.

Üleskutses märgitakse, et poliitikutel lasub kohustus teha tööd Eesti parema majandustuleviku nimel.

Rohkem kui kuu aega tagasi ilmunud Edgar Savisaare ja Jaan Õmbluse essee «Riigi majanduspoliitilised meetmed majanduskriisi tingimustes» ei ole leidnud Eestis tegutsevate poliitiliste jõudude poolt piisavalt tähelepanu, väidab erakond.

«Poliitilised jõud, kes ei avalda seisukohti ega paku välja lahendusi Eesti majandusolukorra parandamise osas, kuritarvitavad oma kohustusi täitmata jättes neile valijate poolt antud ülesande,» seisab pöördumises.

«Keskerakond on seisukohal, et laiapõhjaline arutelu Eesti majanduse teemadel tuleks käivitada koheselt. Eesti inimestel on õigus nende huve parimal viisil esindavale majanduspoliitikale,» ütles Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.

Teeme ettepaneku korraldada majanduspoliitika teemal erakondade ümarlaud, et selgitada omavahel erinevate poliitiliste jõudude positsioone majanduskriisi olemuse ja selle leevendamise teede suhtes, lisas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles