ABB kasvatas kolmandiku võrra puhaskasumit

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment ABB veebilehest.
Fragment ABB veebilehest. Foto: www.abb.com

ABB Grupi teise kvartali puhaskasum ulatus 975 miljoni dollarini, mis on 34 protsenti rohkem kui 2007. aasta II kvartalis, globaalne nõudlus ABB tehnoloogiate järele on jätkuvalt suur.


Tellimuste maht kasvas kõigis divisjonides. Teises kvartalis saadi tellimusi kokku rekordilise 11,3 miljardi USA dollari eest, võrreldes aastatagusega oli kasv 31 protsenti.

Tähelepanuväärne, et esmakordselt kontserni ajaloos ületas arengumaadest tulnud tellimuste maht ületas arenenud riikidest tulnud tellimuste mahu.

ABB klientidest jätkasid energeetikaettevõtted investeerimist uutesse ja renoveerimist vajavatesse energiainfrastruktuuridesse, tööstusettevõtted, eelkõige nafta- ja gaasi-, kaevandus- ja laevandustööstuse sektorist, aga edasist laienemist.

Tellimused, käive ja EBIT kasvasid kõikides divisjonides tänu suurele nõudlusele kõigis regioonides. ABB tegevus jaotub viide divisjoni: kesk- ja kõrgepingetooted, kõrgepingesüsteemid, automaatikatooted, protsessiautomaatika ning robootika.

«Meie jaoks oli tegemist jällegi rekordilise kvartaliga,» märkis kontserni tegev- ja finantsdirektor Michel Demaré. «Globaalne nõudlus meie turuliidri positsiooni omavate energiainfrastruktuuritehnoloogiate, energiasäästlike ja tööstustootlikkust tõsta võimaldavate toodete ning lahenduste järele on endiselt suur.»

ABB omandas teises kvartalis transformaatoreid tootva USA ettevõtte Kuhlman Electric Corporation kontsernilt The Carlyle Group. Ühtlasi nimetas ABB nõukogu kontserni uueks tegevdirektoriks Joseph M. Hogani, kes asub ametisse 1. septembrist.

ABB (www.abb.com) on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd üle 110 000 inimesele enam kui sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast ning on keskendunud energeetikatoodete ja -süsteemide, automaatika- ning protsessiautomaatikatoodete valmistamisele.

ABB mahukaimad tegevusvaldkonnad Eestis on tuulegeneraatorite ja elektrikilpide tootmine, ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide elluviimine ning täishooldusteenuse pakkumine tööstusklientidele.

ABB'l on Eestis lisaks peakontorile Tallinnas madalpingesüsteemide tehas Keilas, elektrimasinate ja sagedusmuundurite tehased Jüris, komplektalajaamade tehas Maardus ning korrashoiukeskused mitmel pool Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles