Balti merevägede ülemad arutavad Tallinnas Baltroni arengut

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinitõrjeoperatsioon Open Spirit toimub tänavu Leedu vetes.
Miinitõrjeoperatsioon Open Spirit toimub tänavu Leedu vetes. Foto: Kaitseväe peastaap.

Balti riikide merevägede ülemad arutavad täna ja homme Tallinnas Balti miinitõrjeüksuse Baltron edasist arengut ja koostööd sel aastal Läänemerel korraldatatavatel õppustel.

Kohtumisel jagavad Eesti ja Läti merevägede esindajad kogemusi teenistusest NATO miinitõrjeüksuses läinud aastal ning arutavad selle aasta suuremate mereväeõppuste ja operatsioonidega seotud küsimusi, teatas kaitseväe peastaap.

Koostöös Ameerika Ühendriikidega toimub tänavu Läänemerel mereväeõppus Baltops, millest osa korraldatakse ka Eestis ja Lätis. Miinitõrjeoperatsioon Open Spirit toimub seekord Leedu vetes.

Kolmapäeval kohtuvad Balti riikide mereväeülemad Saksa mereväe esindajatega, kellega arutatakse koostööd miinitõrje ja koolituse alal.

Balti riikide merevägesid seob pikaajaline koostöö - igal aastal toimuvad rahvusvahelised miinitõrjeoperatsioonid ning Balti merevägedel on ühine tuukrikool Lätis ja sidekool Eestis.

1999. aastal loodud kolme Balti riigi ühine miinitõrjeeskaader on heaks ettevalmistuseks tööks NATO struktuurides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles