Estonia balletitrupp hakkab kandma Eesti Rahvusballeti nime

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia ballett annab uue egiidi all esimese esietenduse juba sel neljapäeval.
Estonia ballett annab uue egiidi all esimese esietenduse juba sel neljapäeval. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rahvusooper Estonia balletitrupp tegutseb alates tänasest Eesti Rahvusballeti nime all.

92aastane Estonia ballett annab uue egiidi all esimese esietenduse juba sel neljapäeval, kui lavale jõuab Leo Delibesi «Coppélia».

Just see oli 1922. aastal esimene täispikk ballett Estonia tantsutrupi repertuaaris. Praeguse lavastuse toob välja inglise koreograaf Ronald Hynd ja etenduse muusikaline juht on Mihhail Gerts.

Rahvusooperi balletijuhi Toomas Eduri sõnul annab rahvusballetina tegutsemine 61-liikmelisele trupile võimaluse iseseisvamaks tegutsemiseks ja suuremaks otsustusvabaduseks, aga paneb ka suure vastutuse.

«Minu ja Age Oksa naasmine Eestisse ja muutused balleti juhtkonnas on suunanud balletimaailma pilgud meie trupile. Koos teravdatud tähelepanuga langeb kõigi õlule suur vastutus pakkuda rahvusvaheliselt kõrgetasemelist tantsukunsti. Panustan trupi tugevusse, huvitavasse repertuaari ja soovin, et tantsijad seostaksid oma arengu ja karjääri just meie trupiga,» rääkis Edur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles