Lukas: vene koolide õpetajad kardavad keeleõpet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeletund.
Keeletund. Foto: Raigo Pajula

Haridusminister Tõnis Lukas ütles intervjuus Kuku raadiole, et Euroopa Nõukogu komisjoni värske raport toob hariduse vallas välja probleemid, mille lahendamisega ministeerium on tegelenud ja plaanib edasi tegeleda.

Euroopa Nõukogu rassismi ja sallimatuse vastase komitee (ECRI) eile avaldatud raportis peeti oluliseks parandada venekeelsetele õpilastele pakutava hariduse kvaliteeti, näiteks pakkudes vene koolide õpetajatele rohkem ettevalmistust.

Haridusminister Tõnis Lukas ütles Kuku raadiole, et vene koolide õpetajatele pakutakse piisavalt eesti keele õpet, kuid paljud õpetajad kardavad, et ei saa sellega hakkama ja loobuvad.

Lukas lisas, et hariduse taseme ühtlustamine vene ja eesti koolides on teema, millest ta on korduvalt rääkinud ja haridustaset saab ühtlustada, kui gümnaasiumiosas on rohkem õpet eesti keeles. Lisaks aitavad keeletunnid lasteaedades.

Raportis seisis muuhulgas ka, et venekeelsete elanike ning eestlaste vahelised kontaktid liiga piiratud, mistõttu tuleks tõhustada hariduse valdkonnas multikultuursust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles