Keskerakond arvas valimisliitudes kandideerinud erakonnast välja

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupallid.
Keskerakonna õhupallid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonna juhatus arvas oma liikmete hulgast välja need keskerakondlased, kes kohalikel valimistel kooskõlastamata kandideerisid valimisliitudes, kuigi erakonna nimekiri oli olemas.

«Need inimesed pole oma tegevusega panustanud erakonna arengusse, vaid pigem seda pidurdanud valimiskampaania ajal kandideerides keskerakondlasena mõnes teises nimekirjas,» ütles erakonna peasekretär Priit Toobal.

Keskerakonna juhatus arvas erakonnast välja valimisliitudes kandideerinud Kehtna vallavanema Kalle Toometi, Hele Terase, Jüri Metsa, Jaan Koppeli, Emilie Hansalu, Mirga Kapsi, Asko Augi ning Eestimaa Rohelised nimekirjas kandideerinud Viktor Kuljase.

Erakonnast välja arvatud eksisid Eesti Keskerakonna põhikirja punktide vastu, mille kohaselt liige järgib erakonna programmilisi seisukohti ning erakonna nimel tehtud otsuseid; mille kohaselt liige hoidub erakonna mainet kahjustavatest tegudest ja avaldustest ning austab poliitilise kultuuri üldtunnustatud põhimõtteid; mille kohaselt liige toetab erakonna valimiskampaaniat.

Erakonna põhikirja kohaselt arvatakse erakonnast välja erakonna liige, kes rikub jämedalt erakonna põhikirja nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles