Vene noored maksaks eesti keeles õpetamise eest lisatasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Vene õppekeelega koole ühendava Õpilasesinduste Assamblee suurkogu palub riigilt toetust  õpetajatele ja koolijuhtidele, kes soovivad eesti keelt õppida, samuti lisatasu neile muukeelsete koolide õpetajatele, kes eesti keeles tunde annavad.

Assamblee tegi riigile ettepaneku rahastada vahetusprojekte teiste piirkondadega, mis võimaldataks pedagoogidel arendada ja praktiseerida oma keeleoskusi.

Lisaks tegid õpilased ettepaneku maksta lisatasu neile õpetajatele, kes õpetavad muukeelsetes koolides eesti keeles, eriti Ida-Virumaal. Samuti tasuks nende hinnangul laiemalt kasutada õpetajate mentorite ja konsultantide süsteemi.

Õpilasesinduste Assamblee peasekretäri Sergei Metlevi sõnul on õpilaste väljalangemine muukeelsetest koolidest madala õppekvaliteedi tõttu ohtlik signaal. «Me peame kindlasti reformima süsteemi, et päästa seda osa, mis on seni toiminud hästi. Eestis ei tohi olla kahe erineva keelega eraldiseisvat haridussüsteemi, millele viitab ka eile avaldatud Euroopa Nõukogu rassismi ja sallimatuse vastase komisjoni raport.»

«Me vajame vähemusrahvuste kooli, mis oleks loomulik osa ühtsest Eesti haridussüsteemist. Praegu on tagumine aeg selles suunas liikuma hakata,» lausus Metlev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles