Valitsus annab Haiti abistamiseks lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus arutab neljapäeval reservist 1,9 miljoni krooni eraldamist, et katta Eesti ekspertide Haiti missiooni pikendamise ja lisavarustuse saatmise kulud.

Missiooni pikendamine on vajalik Maailma Toiduprogrammi tarvis püstitatud laagri käigushoidmiseks ja selleks lähetab Eesti Haitile kaks eksperti. Eesti saadab lisavarustusena Haitile kaks 45-ruutmeetrilist telki koos põranda, mööbli ja valgustusega, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile.

Taotluse lisaraha eraldamiseks esitas veebruari lõpus valitsusele välisministeerium.

Rahvusvahelised organisatsioonid on palunud Eestil ekspertide missiooni pikendada ning saata ka lisavarustust. Missiooni pikendamine koos reisi- ja sidekuludega, uue varustuse saatmine ning varustuse osaliselt sinnajätmine läheb maksma hinnanguliselt 1 995 909 krooni, sealhulgas 260 000 krooni kulub varustuse taastamisele.

Senised välisministeeriumi kogemused Pakistani tabanud maavärina ja Aasiat tabanud tsunami puhul näitavad, et missioon võib pikeneda seitsme- või kaheksakuuliseks. Kokku kuluks välisministeeriumi eelarvest Haiti maavärina tagajärgede leevendamiseks 5 863 218 krooni.

Eesti on juba panustanud välisministeeriumi arengukoostöö ja humanitaarabi eelarvest kokku 3 867 309 krooni, sealhulgas Rahvusvahelise Punase Risti Föderatsiooni kaudu 2,5 miljonit krooni.

12. jaanuaril Haitit tabanud maavärinas hukkus üle 200 000, vigastada sai üle 300 000 ning koduta jäi üle miljoni inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles