Ämmaemand: kõiki traagilisi sündmusi ei suudeta ära hoida

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämmaemanda sõnul on väga raske öelda, millal midagi juhtub arsti süü tõttu.
Ämmaemanda sõnul on väga raske öelda, millal midagi juhtub arsti süü tõttu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ämmaemand Ingrid Kaoküla ütles naistearst Carmen Heinväli kohtuasja kommenteerides, et arstid ei suuda ära hoida kõiki emade ja lastega sünnitusel juhtuvaid traagilisi sündmusi.

«Ma tean, et me võime jälgida kuitahes palju ja põhjalikult, me ei suuda ära hoida kõiki emade ja lastega juhtuvaid traagilisi sündmusi sünnituse juures. Neid jääb alati, ükskõik, kuidas me ka ei püüaks,» rääkis Ingrid Kaoküla «Ringvaatele», vahendas ERR Uudised.

Kaoküla sõnul on Eestis ämmaemandaid ja naistearste vähe ning sünnitaja abilise rolli on suures osas üle võtnud aparaadid. «Me püüame leida kuldse kesktee, kus me ei häiri sünnitust ja sünnitajat, aga samal ajal jälgime teda piisavalt, et niisuguseid kurbi lugusid juhtuks võimalikult harva,» lisas ta.

Täna mõistis kohus tingimisi kaheksakuulise vangistuse naistearst Carmen Heinvälile, kes 2007. aastal põhjustas sünnituse lõpetamisega viivitades nii sünnitajale kui lapsele püsivaid tervisekahjustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles