Mees eirab kohtuotsust elukohast lahkumiseks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Seltskonnaüritustel kontvõõraks käiv mees keeldub vaatamata kohtuotsusele lahkumast oma elukohast Tallinnas Maarjamäel kortermajade territooriumil asuvast majakesest ning põhjustab sellega naabritele meelehärmi.


Eesti seltskonnaürituste «fantoom» Vadim Burkivski esineb erinevatel seltskonnapidudel alati viisaka ja eduka mehena, kuid elab majakeses, kus ta kohtuotsuse kohaselt elada ei tohiks, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Pealtnägija».

Burkivskiga on hädas 24 perekonda Tallinnas Pähkli tänaval. Naabrite kinnitusel ei maksa mees vee, prügiveo ega kanalisatsiooni eest, vaid tasub ainult elektrit ning elab ilma ühegi seadusliku aluseta territooriumil, mis on mõeldud nende laste mänguplatsiks.

Pähkli tänava elanikud on väga pahased, sest neile lubati juba viis aastat tagasi, et Burkivski maja on nende hoovilt peatselt kadunud. Riigikohus otsustas juba mullu oktoobris, et Burkivski väljatõstmine on põhjendatud.

AS Maarjamäe Maja esindaja vandeadvokaat Tarvo Lindma märkis, et Burkivski üürileping lõppes 2004. aasta lõpus. «Ta teab, et tal pole õigust seda ruumi kasutada alates 31. detsember 2004, kuid vaatamata sellele üritab ta kõikvõimalike kaebustega ebaseadusliku olukorra jätkumist pikendada,» nentis Lindma.

«Täna on sisuliselt saavutatud olukord, et jõustunud kohtuotsust ei ole varsti juba poole aasta jooksul võimalik täita, sest selle täitmise osas on esitatud erinevaid kaebusi ja need on hetkel kohtus läbivaatamisel,» märkis Lindma.

Ajakirja «Naised» peatoimetaja Inga Raitari sõnul smugeldab Burkivski end ühiskonna koorekihi sekka läbi oma venna Viktor Burkivski, kes on Eesti tuntuim seltskonnafotograaf.

«Sellel inimesel on sügav vajadus olla see, kes ta pole. Kuuluda sinna, kuhu ta ei kuulu või vähemalt tunda end kuuluvana kuhugi, kuhu ta ei kuulu,» ütles Raitar.

«Pealtnägijal» ei õnnestunud Vadim Burkivskilt kommentaare saada, samuti ei soovinud ajakirjanikuga suhelda tema advokaat ning ka vend Viktor Burkivski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles