ERR loodab alustada uues hoones tegevust 2013. aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Erik Nobeli (Nobel arkitekter AS) visioon, mille järgi rahvusringhäälingu uut maja hakatakse ehitama.
Arhitekt Erik Nobeli (Nobel arkitekter AS) visioon, mille järgi rahvusringhäälingu uut maja hakatakse ehitama. Foto: ERR

Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu esimehe Andres Jõesaare sõnul võib Tallinnasse Kristiine linnaossa rajatav uus ringhäälingumaja tegevust alustada 2013. aastal.

«Loodetavasti jõuavad asjad 2013. aastal nii kaugele, et rahvusringhäälingu saated jõuavad eetrisse uuest hoonest,» ütles Jõesaar BNS-ile.

Rahvusringhäälingu uue hoone valmimiseks on Jõesaare sõnul tarvis, et investeeringute tase jõuaks ERR-i eelarves taas 2007. ja 2008. aasta tasemele ehk ligi 60 miljoni kroonini.

Esialgse kava järgi plaanis rahvusringhääling alustada täies mahus uues hoones tegevust 2012 sügishooaja alguses. Ringhäälingumaja on kavas rajada Tallinnasse Tuisu 21 kinnistule.

ERR võtab ringhäälingumaja projekteerimisel aluseks arhitektuurikonkursi võidutöö, mille autor on Taani arhitekt Erik Nobel. Võitnud projekt näeb ette klaasist hoone, mille sisse on paigutatud läbipaistmatute seintega stuudiod.

ERR-i nõukogu kinnitas teisipäeval rahvusringhäälingu arengukava aastateks 2011-2014, mis suuri uusi projekte ette ei näe. Jõesaare sõnul on ERR-i arengukavale pannud pitseri eelarveseis.

«2009. aastal jäi palju olulisi asju tegemata ja ka tänavu on olukord sarnane. 2011. aasta eelarvel on kindlasti praeguse majandussurutise mõju sees ja väga suurt eelarvetõusu ette näha ei ole. Uusi sarju ja kvaliteetsaateid lähiajal ERR-il plaanis ei ole. Praegu on põhiline tõsta olemasolevate ressursside piires kvaliteeti,» sõnas Jõesaar.

Ta lisas, et arengukava näeb suures osas ette nende asjade ärategemist, mis on viimastel aastatel jäänud eelarve vähenemise tõttu tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles