Riik loob sotsiaaltööd kiirendava andmeregistri

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Liis Treimann

Valitsus kiitis heaks sotsiaalminister Hanno Pevkuri esitatud määruse, millega asutatakse sotsiaalteenuste ja -toetuste andmeregister, mis aitab sotsiaaltöötajal osutada isikule vajalikku abi võimalikult kiiresti ning optimaalse töömahu ja kulutustega.

Samuti annab register inimestele võimaluse  tutvuda enda kohta tehtud otsustega, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Sotsiaalteenuste ja -toetuste andmeregistri (STAR) loomise eesmärk on arendada välja elektroonne, kasutajale lihtne ja sõbralik töökeskkond, mis aitab sotsiaaltöötajal oma tööd senisest hõlpsamini korraldada. Registri loomisega luuakse eeldused elanikele suunatud e-teenuste arendamiseks  ka tulevikus, näiteks sotsiaalteenuste ja -toetuste ning muu abi taotluste elektroonseks esitamiseks, kohalike omavalitsuste ning teenusepakkujate  pakutavate sotsiaalteenuste ja
-toetuste ning muu abi kohta teabe levitamiseks ja avaldamiseks.

Registri kasutuselevõtuks viidi möödunud aasta sügisel läbi registri lõppkasutajate koolitused. Täiendavad lõppkasutajate koolitused toimuvad ka selle aasta kevadel. Koolituste sihtrühmaks on kohalike omavalitsuste ja maavalitsuste sotsiaalametnikud ning sotsiaalteenuste osutajate esindajad. Koolituste kulud kaetakse
Euroopa Sotsiaalfondi programmist ja on osalejatele tasuta.

Sotsiaalvaldkonnas on seni üleriigilise andmekoguna olnud kasutusel sotsiaalhoolekande seaduse (SHS) alusel asutatud riiklik sotsiaalregister. Infotehnoloogiliselt on riikliku sotsiaalregistri näol tegemist samale infotehnoloogilisele platvormile loodud, kuid eraldiseisvalt toimivate kohalike omavalitsuste sotsiaalinfosüsteemidega (SIS). Uue määruse kavandatav rakendumisaeg on käesoleva aasta 1. aprill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles