Eesti õhku saastab enim energiaga varustamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge koht ökoloogilise jalajälje pingereas on seotud põlevkivi kasutamisega elektrienergia tootmisel.
Kõrge koht ökoloogilise jalajälje pingereas on seotud põlevkivi kasutamisega elektrienergia tootmisel. Foto: Liis Treimann/Postimees

Statistikaameti andmeil saastab Eesti õhku paiksete saasteallikate osas enim elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamine, millele järgneb koksi ja puhastatud naftatoodete, sealhulgas turbabriketi tootmine.

Elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamine paiskas läinud aastal õhku ligikaud 33 420 tonni vääveldioksiidi, üle 11 790 tonni lämmastikoksiidi, üle 7040 tonni tahkeid osakesi ja ligi 4850 tonni süsinikoksiidi.

Koksi ja puhastatud naftatoodete, sealhulgas turbabriketi tootmine paiskas õhku ligi 26 950 tonni süsinikoksiidi ja üle 4660 tonni vääveldioksiidi.

Kokku paiskus Eesti paiksetest saasteallikatest mullu õhku üle 39 770 tonni vääveldioksiidi, ligi 38 060 tonni süsinikoksiidi, üle 14 310 tonni lämmastikoksiidi, ligi 11 180 tonni tahkeid osakesi ja enam kui 4120 tonni lenduvaid orgaanilisi ühendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles