Sõiduki gaasiseadmesse peideti ligi 15 000 salasigaretti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid ümberehitatud gaasiseadmes
Salasigaretid ümberehitatud gaasiseadmes Foto: Maksu - ja Tolliamet.

Tolliametnikud avastasid Luhamaa tollipunkti sõidukist ümberehitatud gaasiseadmesse peidetud ligi 15 000 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

MTA tolliametnikud kontrollisid liikuva röntgenseadme abil 28. veebruaril Luhamaa tollipunkti saabunud sõiduautot, teatas ameti pressiesindaja.

Täiendava läbivalgustuse käigus tuvastati, et sõiduki gaasiseade on ümber ehitatud. Seade demonteeriti ja selgus, et see koosnes kahest eraldiseisvast mahutist, mis olid omavahel tihvtidega ühendatud. Väiksem osa oli ühendatud gaasiseadmega ja suurem mahuti oli täidetud sigarettidega.

Mahutisse oli peidetud kokku 14 800 erinevat marki sigaretti.

Läti kodanikust autojuhi suhtes alustati väärteomenetlus.
Tollikontrollitalituse juhataja Annika Mägipõllu sõnul on sõidukite konstruktsioonidesse ja kütteseadmetesse peidetud salakauba avastamisel liikuvatel röntgenseadmetel märkimisväärne roll.

«Salakauba sellistest kohtadest avastamine ilma läbivalgustamiseta on keeruline ja suure ajakuluga,» ütles Mägipõld. Maksu- ja Tolliametil on idapiiril kasutusel kaks liikuvat läbivalgustusseadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles