Galerii: Vormsi sai bensiinijaama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormsi saarel avati tankla, kus kütus on küll kallim kui mandril, kuid vähemalt ei pea saare elanikud enam kanistritega ise kütust saarele vedama.

«Vormsi saare elanike kütusevajadus on ligi 105 tonni aastas, mida varem vedasid kohalikud kanistritega maismaalt,» ütles Vormsi vallavanem Meeme Veisson. «Automaattankla avamine lihtsustab oluliselt kohalike liikumisvõimalusi ja tõstab nende elukvaliteeti.»

Tankla on kohalikele avatud olnud juba 16. septembrist.

Kütused on hinna poolest 2 senti liitri kohta saarel kallimad kui teistes Alexela Oili automaattanklates, kuna tarnimisega seotud kulutused on tavapärasest suuremad. Automaattanklas on müügil bensiin 95, diisel ja erimärgistusega diisel.

Tankla kadus saarelt koos nõukogude ajaga ning elanikud asusid kütust saarele vedama, kes kuidas sai. Enamasti vaatides ja kanistrites. Kergem oli neil, kel bensiini tarvis vaid muruniitjale, raskem aga nendel, kel käsil tööd raskema tehnikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles