Õpetajate päeva tähistatakse esmakordselt üleriigilise auhinnagalaga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Vanemuise kontserdimaja.
Pildil Vanemuise kontserdimaja. Foto: Sille Annuk

Täna kell 19 toimub Tartus Vanemuise Kontserdimajas esmakordselt üleriigiline Aasta Õpetaja auhinnagala «Eestimaa õpib ja tänab», mille otseülekannet saab vaadata ETV-s.

Galal jagatakse tunnustust järgmistes kategooriates: aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta põhikooliõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõppeasutuse õpetaja, aasta klassijuhataja, aasta õppeasutuse juht, aasta üldhariduse sõber, aasta kutsehariduse sõber, aasta tegu hariduses, aasta parimad rahvusvahelistel õpilasvõistlustel edukalt esinenud õppurid ning aasta õpilasvõistluste juhendaja.

Tunnustuskonkursile said kandidaate esitada kõik soovijad. Komisjon valis ligi 700 kandidaadi seast välja iga kategooria kolm parimat, laupäevasel auhinnagalal kuulutatakse välja võitjad.

Galaõhtut juhivad Tartu Forseliuse Kooli õpetaja Kristi Mumm ja näitleja Tambet Tuisk. Lavastaja on Ain Mäeots. Õhtu jooksul astuvad üles Värska muusikakooli ansambel Foron Doce, Reigo Ahvena ansambel, Riho Sibul, Mari Pokinen, Shate tantsukool, Liisi Koikson ja Tõnis Mägi.

Eesti Vabariigi juubeliaastal toimuva tunnustusürituse eestvedajateks on haridus- ja teadusministeerium, SA Innove ja Eesti Haridustöötajate Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles