Uus gripp viis väikelapse ja täismehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Eelmisel nädalal suri Eestis taas kaks inimest uude grippi - 3-aastane tüdruk ja 28-aastane mees, kes mõlemad kuulusid riskirühma.

Kokku on Eestis uue gripi diagnoosiga surnud 20 inimest, neist kümme olid üle 65 aasta vanad, seitse jäid vanusegruppi 28 - 65 aastat ning kolm olid lapsed vanuses 3, 13 ja 14 aastat, teatas Terviseamet
Ka eelmisel nädalal sai positiivse kinnituse üks A-gripi proov.

Terviseamet tõdeb, et vaatamata sellele, et haigestumine oli eelmisel nädalal valdavalt seotud muude respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega, ei sa gripihooaega veel lõppenuks lugeda.

Kuna gripiviiruse põhjustatud hingamisteede haigusi on ainult sümptomite põhjal raske eristada teistest respiratoorsetest haigustest, palub amet olla arstidel jätkuvalt valvsad ja pöörata suurt tähelepanu uue gripiga seotud haigestumisele.

Elanikele soovitatakse endiselt gripivastast vaktsineerimist.

Lahanguproove on uuritud uuele gripile 41 korral, neist 16 on olnud positiivsed, neljal juhul diagnoositi gripp haige eluajal.

Hooaja algusest on Terviseameti nakkushaiguste laboris uuritud uue gripi tekitaja suhtes 2621 proovi, positiivse kinnituse on saanud 881 uue gripi A(H1N1) proovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles