Advokatuuri uueks esimeheks sai Toomas Vaher

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Toomas Vaher
Vandeadvokaat Toomas Vaher Foto: Eesti Advokatuur

Eesti advokaadid valisid täna Eesti Advokatuuri korralisel üldkogul uueks esimeks vandeadvokaat Toomas Vaheri.

Vaher võtab ameti üle vandeadvokaat Aivar Pilvelt, kes kinnitati teistkordselt ametisse 2007. aastal.

Advokatuuri esimehe ja juhatuse ametiperiood kestab kolm aastat.

Advokatuuri juhatuses jätkavad senisest koosseisust Marti Hääl, Jüri Leppik ja Andrus Lillo. Uued juhatuse liikmed on Ants Karu, Maivi Ots, Madis Päts, Jaanus Tehver ja Hannes Vallikivi.

Juhatuse asendusliikmed on Maire Arm, Terje Eipre ja Andres Past.

Advokatuuri tulevikust rääkides rõhutas uus esimees Toomas Vaher, et ühe eesmärgina peab kindlasti kasvama advokatuuri ja tema liikmeskonna roll
ühiskondlike protsesside mõjutajana. «Meie organisatsiooni kogunenud intellektuaalne ressurss on üks Eesti kõvemaid ja seda saaks rakendada
üldiseks hüvanguks,» märkis ta.

Püsivalt tähtsa teemana tõi Vaher esile kutse-eetika ja professionaalsuse au sees hoidmist, samuti suhteid riigiga, kus hea koostöö justiitsministeeriumiga ja riigiga laiemalt saab luua lisaväärtust.

Vandeadvokaat Toomas Vaher on Raidla Lejins & Norcous partner. 1996. aastal cum laudega Tartu Ülikooli õigusteaduskonna lõpetanud Vaher on Eesti
Advokatuuri liige alates 1997. aastast ning juhatuse liige alates 2004. aastast.

Aivar Pilv rääkis, et viimased 15 aastat, mil ta on olnud advokatuuri juhatuse liige, jäävad vaieldamatult meelde väga huvitava ja palju väljakutseid pakkuva perioodina.

Kui viis aastat tagasi tegutses ligikaudu 80 protsenti advokaatidest Tallinnas, siis tänaseks ligi 700liseks kasvanud liikmeskonna ajal pole olukord oluliselt muutunud, rääkis Pilv.

Olulise teemana tõi ta esile riigi õigusabi, mille nõudlus on viimasel ajal suurenenud ning mille parema osutamise
huvides juurutas advokatuur käesoleva aasta alguses riigi õigusabi infosüsteemi.

Üldkogul anti ka üle advokatuuri kuld- ja hõbemärgid, vastavalt 30 ja 15 aastat advokatuuri liikmeks olnud kolleegidele.

Eesti Advokatuur on 1919. aastal asutatud advokaatide kutseühendus, millel on kokku 696 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles