Hiina veebis otsib korrarikkujaid kaks miljonit internetipolitseinikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina noormees Pekingi internetikohvikus.
Hiina noormees Pekingi internetikohvikus. Foto: SCANPIX

Hiina on palganud kaks miljonit töötajat jälgima inimeste internetikasutamist, teatas riigimeedia.

Paljud palgatutest jälgivad Hiina sotsiaalmeediat ja mikroblogikeskkondi, tehes seal kindlate märksõnade alusel otsinguid, teatas Hiina päevaleht Beijing News.

Need nn veebipolitseinikud on nii valitsuse propagandaosakonna kui ka kommertslehekülgede endi palgal. Beijing News kirjutas ka seda, et jälgijate üüratust arvust hoolimata ei suuda nad alati oma tööd teha ja sobimatute kommentaaride postitamist ja jagamist ennetada.

Hiina võimud on viimaste aastate jooksul keelustanud nii Facebooki kui ka Twitteri. Nüüd on nad oma tähelepanu pööranud kodumaisele Twitteri ekvivalendile Sina Weibole, kuigi sait oli ka varem põhjaliku jälgimise all.

Sajad inimesed on kuulujuttude levitamise tõttu vahi alla võetud, lisaks on populaarseid, miljonite järgijatega blogide omanikke hoiatatud, et nende sissekanded võiks positiivsemas toonis olla.

Hiina ülemkohus teatas sel kuul, et internetikasutaja võib minna kuni kolmeks aastaks vangi, kuid ta postitab veebi laimava teate, mida vaatab rohkem kui 5000 inimest või jagatakse rohkem kui 500 korda.

Hiinas on maailma suurima internetikasutajate kogukond, veebis surfab seal üle 500  miljoni inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles