Narva kaitseliitlased saavad ministeeriumi toel uue hoone

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased Pirita jõe Iru silla ja ristmiku piirkonda kontroll-läbilaskepunkte rajamas. Foto on illustreeriv.
Kaitseliitlased Pirita jõe Iru silla ja ristmiku piirkonda kontroll-läbilaskepunkte rajamas. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kaitseministeerium eraldab kaitseliidule raha Narva malevkonna uue hoone ehituseks, sest malevkonna praegune hoone on täielikult amortiseerunud.

«Kaitseliitlased, kes panustavad vabatahtlikult oma ajaga riigikaitsesse, väärivad kaasaegseid väljaõppe- ja olmetingimusi,» ütles kaitseminister Urmas Reinsalu. «Narva kaitseliitlased on kaheldamatult Eesti patrioodid ja kindlasti kujuneb kaitseliidu malevkonna kodu isamaalise kasvatuse keskuseks piirilinnas Narvas.»

Reinsalu sõnul ootab ministeerium kaitseliidult hinnangut ehitustööde maksumusele ja riigihanke ettevalmistamist. «Kõik eeldused on loodud, et kaitseliit saaks ehitustöödega algust teha järgmisel aastal,» sõnas kaitseminister.

Kaitseliit juhtis tähelepanu hoone seisukorrale tänavu augustis, kui kaitseminister külastas Narvas kaitseliidu Alutaguse maleva Narva malevkonda.

Narva malevkond on üks kolmest kaitseliidu Alutaguse maleva malevkondadest. Narva malevkonda kuuluvad geograafiliselt peale Narva linna veel Narva-Jõesuu, Sillamäe ja Vaivara vald.

Malevkonda kuulub üle 230 kaitseliitlase, selle tuumikuks on juba iseseisvuse taastamise ajal kaitseliiduga liitunud Eesti patrioodid ning mitmeid endisi ja praeguseid piirivalvureid ning politseinikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles