Šmigun-Vähi tervitajate read jäid Raekoja platsil hõredaks

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Raekoja platsil toimus Vancouveri olümpiamängudel hõbemedali võitnud Kristina Šmigun-Vähi pidulik vastuvõtt.

Raekoja platsil oli inimesi hõredalt ning mõned üksikud lehvitasid käes Eesti lippu. Meeleolu oli küll soe ja sõbralik, kuid sõnavõttudele ja esinejatele elati kaasa tagasihoidlike aplauside ja leigete hõigetega.

Võitjale esinesid Noorkuu koos Uku Suvistega ning Tanel Padar & The Sun, nendega ümisesid kaasa ka olümpiakangelanna ning külalised.

Šmigun-Vähit, kes jõudis tagasi Eestisse ööl vastu neljapäeva, tervitasid tänusõnadega president Toomas Hendrik Ilves, peaminister Andrus Ansip, kultuuriminister Laine Jänes, Tallinna linnapea Edgar Savisaar ning Eesti Olümpiakomitee ja sponsorite esindajad.

Medalivõitja ise oli silmnähtavalt heas meeleolus ning ta tänas soojalt oma ustavaid fänne, vanemaid ja tiimi, kellega koos on läbi elatud nii väga kifte kui ka raskeid aegu.

Mõnel üksikul õnnelikul õnnestus saada ka Šmigun-Vähi autogramm.

Olümpial 10 km vabatehnikadistantsil hõbemedali võitnud Šmigun-Vähi saab tubli soorituse eest riigilt preemiaks 1,1 miljonit krooni ja tema treenerist isa Anatoli Šmigun 550 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles