Kaitsevägi ja Kaitseliit saavad kaks uut lasketiiru

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasketiir
Lasketiir Foto: Egert Kamenik («Postimees»)

Lähiajal avatakse uued lasketiirud Tallinna külje all Männikul ja Viljandimaal Välustes, mis parandavad oluliselt kaitseväe ja Kaitseliidu üksuste väljaõppevõimalusi.

Reedel avatakse Viljandimaal Väluste lasketiir, mison Kaitseliidu esimene kõigile kaasaja nõuetele vastava lasketiir.

Ka avatakse lähiajal Harjumaal Männikul 600-meetrine avatud lasketiir, millel on kaasaegsetele ohutusnõuetele vastavad taustavallid ja külgvallid.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et vana 300-meetrine lasketiir ehitati kaks korda suuremaks, samuti ehitati tiiru juurde betoonist punker sihtmärkide ladustamiseks, uued teed ja parkimisplatsid. Lasketiirus kasutatakse elektroonilist sihtmärgisüsteemi. Tiiru hakkavad kasutama Tallinnas asuvate väeosade kaitseväelased ja kaitseliitlased.

Männiku lasketiiru rajamine maksis 1,4 miljonit eurot.

Tänavu veebruaris avasid kaitseministeerium ja kaitsevägi uue 300-meetrise lasketiiru Võrumaal Tsiatsungõlmaal. Lasketiir on Balti riikide moodsaim ja on varustatud elektroonilise sihtmärgisüsteemiga. Samasugune elektrooniline sihtmärgisüsteem on nüüd kasutusel ka Männiku lasketiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles