Masateegi naine pidi Mehhikos sünnitama haigla aias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehhikos algatasid võimud eile uurimise, kui avalikkuse ette jõudsid kaader põlisrahvaste hulka kuuluvast naisest, kes pidi sünnitama üksinda avaliku kliiniku aias.

Sotsiaalmeedias jagatud ja ajalehtedes avaldatud pealtnägija fotol on näha 28-aastast Irma Lopezit põlvitamas ja nutmas, murul tema all on aga jätkuvalt nabanööriga ema külge seotud vastsündinu, kirjutab AFP. Intsident juhtus Oaxaca osariigi tervishoiukeskuses.

Juhtumi ilmsikstulek ajas mehhiklased raevu, paljud neist jagasid oma emotsioone Twitteris, kirjutades, et see on uus näide selle kohta, kuidas riigi vaesemas piirkondades on tervishoiuteenuste kvaliteet olematu ning kuidas põlisrahvaste esindajaid jätkuvalt diskrimineeritakse.

Riikliku inimõiguste komisjoni juht Raul Plascencia sõnas intsidenti kommenteerides, et masateekide hulka kuuluva naine pidi aias sünnitama, kuna talle ei antud arstiabi. Väidetavat ahistamisjuhtumit uurib nüüd politsei.

«Me oleme Oaxaca tervishoiusektoris korduvalt ebasobivat käitumist täheldanud ja tavaliselt satuvad selle ohvriks etnilise vähemuse hulka kuuluvad naised, kes elavad osariigi vaesemates osades,» sõnas Oaxaca osariigi inimõiguste komisjoni president Arturo Pemibert uudisteagentuurile AFP.

Kliiniku direktori Adrian Cruz sõnas reporteritele, et intsident juhtus meditsiinilise personali vähesuse tõttu. «Naine saabus kliinikusse kell pool kaheksa hommikul, esimene arst tuleb tööle aga kell kaheksa.»

Cruzi sõnul küsis naine läbivaatust, kuna aga arsti polnud, palus õde tal oodata.

Pilti saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles