Iraan võttis neli tuumajaama saboteerida üritanud inimest vahi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusjärgus tuumajaam Iraanis.
Ehitusjärgus tuumajaam Iraanis. Foto: SCANPIX

Iraanis vahistas neli inimest, kahtlustades neid tuumajaama saboteerimiskatses, teatas täna Iraani tuumaagentuuri juht Ali Akbar Salehi .

«Mõni aeg tagasi avastasime, et mitu inimest kavatseb üht tuumajaama saboteerida,» ütles Salehi uudisteagentuurile Mehr.

«Me lasime neil edasi tegutseda, et me saaks rohkem andmeid koguda,» lisas Salehi. «Sobivam hetkel võtsime nad aga vahi alla ja nüüd käivad ülekuulamised.»

Salehi ei täpsustanud, millist Iraani tuumajaama saboteerida kavatseti.

Möödunud aasta augustis lasid sabotöörid õhku Fardo maa-alust uraanirikastamistehast varustava elektrikaabli. 2010. aastal tehti USAst küberrünnak Iraani tuumarajatiste pihta, väidetavalt toimus see koostöös Iisraeliga.

Viimaste aastate jooksul on Iraanis kinni võetud mitmeid väidetavaid USA või Iisraeli agente, kes on üritanud tuumaprogrammi takistada või selle kohta andmeid koguda. Lisaks on tapetud mitmeid Iraani insenere, Teherani teatel on selle taga välismaised luureteenistused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles