Müncheni haiglaid uputavad Oktoberfesti ohvrid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastajad selleaastasel Oktoberfestil.
Külastajad selleaastasel Oktoberfestil. Foto: SCANPIX

Müncheni haiglad peavad Oktoberfesti ajal iga kümne minuti tagant mõnd festivalikülastajat turgutama.

Lahtisest haavast jalal hoolimata mõlgub vanema patsiendi peas vaid üks mõte – alkohol. «Kas siin on nisuõlut? »pärib ta töötajatelt. Kuigi hoone asub kuulsast Oktoberfestist vaid kiviviske kaugusel, ei pakuta Müncheni ülikooli haiglas siiski õlut. Küll on haiglasse sündmust silmas pidades üles riputatud lipud, kus peal õllekannud.

Haiglasse ei jõua siiski õlleuimaste kakluste ohvrid, vaid näiteks tuuakse siia ka punapäine 20. eluaastates tüdruk, kes on ära joonud kolm liitrit õlut. Kaasas on neiul kott, kus sees tugevalt okse järele haisev taskurätik.

Õllehuvilistele on haiglas eraldatud kaks eriruumi, kus madratsid on paigutatud otse põrandale, et patsiendid voodist maha ei kukuks.

Kesklinna asuvas haiglas on olukord rahulikum, sest see paikneb Oktoberfestist kaugemal. «Möödunud neljapäeval pidime kaks eriruumi kasutusse võtma,» sõnab thelocal.de-le õnnetusosakonna ülem Markus Wörnle.

Enamik festivalikülastajaid saab esmaabi Oktoberfesti arstitelgis, haiglasse toimetatakse ainult tõsisemad juhtumid. «Alkoholi tarvitanud inimesed satuvad harva elu ja surma vahel vaakuvasse seisundisse,» ütleb Wörnle.

Haigla vastuvõtulauaul on muide Oktoberfestilt saabunud patsientide vere alkoholisisalduse käsitsi kirjutatud edetabel. Personali üritus aga väga ei rõõmusta, sest alkoholiuimas kodanikud võtavad voodikohti ära neilt, kes neid võib-olla rohkem vajaksid.

Täna lõpeb Oktoberfest ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles