USA välisminister: terroristid võivad põgeneda, kuid nad ei saa end peita

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry
John Kerry Foto: SCANPIX

USA on jätkanud terrorivõrgustiku Al-Qaeda juhtide otsinguid kõikjal maailmas.

Kerry sõnas pärast USA vägede tehtud rünnakuid Liibüas ja Somaalias, et terroristid ei pääse, edastab cnn.com.

«Al-Qaeda ja teiste terrorivõrgustike liikmed võivad põgeneda, kuid nad ei saa end peita,» lausus USA välisminister.

USA eriüksus tegi möödunud nädalalõpul Aafrikas kaks rünnakut. Liibüa pealinnas Tripolis tehtud rünnakuga tabati Al-Qaeda üks juhtidest Abu Anasa al-Libi, keda kahtlustatakse 1998. aasta pommirünnakutes USA saatkondadele Keenias ja Tansaanias. Neis rünnakutes hukkus rohkem kui 220 inimest.

USA oli al-Libini viiva informatsiooni eest välja pannud viis miljonit dollarit. See mees oli pikka aega USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) tagaotsitavate nimekirjas esimeste seas.

Liibüa ajutine valitsus nõudis, et USA selgitaks nende riigi kodaniku kinni võtmist. Al-Libi tabati, kui ta oli mošeest teel koju.

Somaalias oli rünnaku eesmärgiks kinni võtta islamistliku rühmituse Al-Shabaab juht. Al-Shabaabi teate kohaselt Ikrima nimeline juht ei ole Somaalias.

Ikrima nime all tuntud isik on Keenia kodakondsusega, kuid ta juured on Somaalias. Ei ole teada, kas see mees on seotud 21. septembril Nairobi ostukeskuses aset leidnud rünnaku ja pantvangidraamaga.

Al-Shabaabi teatel olid nemad ostukeskuse rünnaku taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles