Lampedusa juures uppunud saavad postuumselt Itaalia kodanikeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks immigranti vaatamas Lampedusa rannalt merele, kus käivad päästetööd.
Kaks immigranti vaatamas Lampedusa rannalt merele, kus käivad päästetööd. Foto: EPA

Nädalavahetusega tõusis Lampedusa lähedalt merest välja toodud immigrantide arv 194-le. Vastavalt peaminister Enrico Letta reedesele teatele on nad kõik postuumselt Itaalia kodanikud. Samasugune surmajärgne kodakondsus ootab ka neid umbes 200 migranti, kelle laipu pole veel leitud.


155 laevahukust eluga pääsenut, kellest enamik on pärit Somaaliast ja Eritreast, saavad nüüd varju pagulaskeskusest, kus elab neli korda rohkem inimesi kui peaks. Vastavalt praegu Itaalias kehtivale seadusele on nemad illegaalsed sisserändajad ja peavad selle eest maksma kuni 5000 eurot trahvi.

Itaalia integratsiooniminister Cecile Kyenge külastas Lampedusat eile ja lubas seadust muuta. «Reegleid tuleb muuta, me ei saa immigratsioonile läheneda ainult repressioonidega, vaid vajame ka aktsepteerimist,» ütles Kyenge Itaalia televisioonile.

Minister lubas ka tõsta Itaalia immigratsioonikeskuste kohtade arvu 24 000-le.

Euroopa Komisjoni juht Jose Manuel Barroso on lubanud Lampedusat külastada ülehomme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles