Falklandi sõja aegne minister tunnustas Thatcheri naiselikkust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Margaret Thatcher 1984. aastal Kuningliku Õhuväe lennuki kokpitis.
Peaminister Margaret Thatcher 1984. aastal Kuningliku Õhuväe lennuki kokpitis. Foto: SCANPIX

Vähemalt üks Margaret Thatcheri valitsuse ministritest – 1983. aastal konservatiivide kabinetist lahkunud kaitseminister John Nott – oli vaimustunud legendaarse Briti peaministri naiselikust sarmist, selgub täna avalikuks tulnud Notti lahkumiskirjast valitsusjuhile.


«Teie suurim triumf peaministrina, kui ma võin nii öelda, on see, et te oma kolleegidele tõesti meeldite. Mõned isegi armastavad teid, õige natuke!» kirjutas ta omal ajal Thatcherile, kes suri.tänavu aprillis 87-aastaselt.

Notti läkitus jätkus: «Neil päevil on selle ütlemine vabandamatu, kuid ma tegelikult imetlen teid kui naist – teie hea välimus, sarm ja olek on mind alati võlunud kui meest.»

«Mul on kahju, kuid mis selles valet on!» kirjutas Nott. «Minu arvates on teie emotsionaalne, instinktiivne ja ebapraktiline lähenemine enamikele probleemidele – mis on väga mittemaskuliinne – teie edu saladus meestekeskses poliitikamaailmas.»

Nott viitab sellele kirjale oma mälestusteraamatus ja tunnistab, et vastust ta Thatcherilt ei saanud.

Thatcher juhtis britte peaministrina aastatel 1979-1990. Tänaseks 81 aastat vana Nott on ennekõike tuntud kui Falklandi sõja aegne Briti kaitseminister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles