Uus portaal koondab kampaaniad ja toetusallkirjad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment veebilehelt www.petitsioon.ee.
Fragment veebilehelt www.petitsioon.ee. Foto: www.petitsioon.ee

Omanike keskliit rajas uue veebiportaali petitsioon.ee, kus saab koguda toetusallkirju, avaldada poolt- ja vastuhäält ning hääletada.


Projekti rahastab Kodanikuühiskonna Sihtkapital, kes toetas portaali loomist poole miljoni krooniga, vahendas Reporter.ee.

«Eestis ei olnud usaldusväärset platvormi, kus oleks saanud koguda allkirju ja ID-kaardiga koguda aktsioonidele toetust ,» ütles Eesti Omanike keskliidu peasekretär Taavi Madiberk.

Samuti võimaldab avatav portaal kohalikel omavalitsustel läbi viia elanike arvamushääletusi neutraalsel platvormil, mis hoiaks kokku oluliselt IT-kulusid.

«Me oleme sisse seadnud sümboolse tasu. Selle põhjus on eelkõige see, et inimene oleks ka aktsiooniga seotud ja pärast postitamist ka tegeleks edasi selle idee elluviimisega. See tasu on 25 krooni,» rääkis Madiberk.

Küberrünnakutega toime tulemiseks on portaal sisse seadnud mõned ettevaatusabinõud. «Esiteks me oleme vaadanud seda, et aktsioonid ei lähe automaatselt üles. Me vaatame omalt poolt aktsioonid üle, et takistada seda, et internetimootorid ei hakkaks portaalis tegutsema.»

«Portaali ehitamisel me oleme püüdnud kaasata tippspetsialistid ja oleme need küsimused ükshaaval läbi käinud, et me suudaksime tagada selle, et häälte taga oleksid reaalsed inimesed,» selgitas Madiberk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles