Kärdla linnavolikogu liige viidi aresti

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestikamber
Arestikamber Foto: Raigo Pajula

1. oktoobril viidi arestimajja karistust kandma Kärdla linnavolikogu liige Aivar Kogermann.

PPA pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et Kogermannile oli mõistetud karistus joobes juhtimise eest. Kuna ta ei ilmunud ise karistust kandma, rakendati kohtumääruse alusel sundtoomist, kirjutab Hiiu Leht teisipäeval.

Kohus tunnistas Kogermanni süüdi liiklusseaduse § 224 lg 2 järgi ja teda karistati korduvate väärtegude eest kokku 12-päevase arestiga.

Kogermannil tuvastati autoroolis olles joove mullu 24. novembril ja 7. detsembril ning tal oli kehtiv karistus joobeseisundis mootorsõiduki juhtimise eest 2010. aastast. Toonane juhtum määratleti kuriteona, seekord oli tegu kahe lühikese ajavahemiku järel toime pandud väärteoga. Seetõttu leidis kohus, et Kogermanni tuleb toimepandud süütegude eest karistada arestiga, sest kergemate karistusliikidega, millega teda eelmisel korral karistati, ei ole võimalik saavutada karistuse eesmärke.

Kohus määras karistuseks lühiajalise aresti, kuna süüalune kahetses tehtut ja tunnistas oma süüd. Karistust saanuks kanda neljas osas ja Kogermann pidanuks oma arestiajad ära istuma juba tänavu veebruaris-märtsis. Kuna ta seda ei teinud, kohaldati nüüd sundtoomist.

Aivar Kogermann valiti 2009. a kohaliku omavalitsuse valimistel linnavolikogusse valimisliidu Tuleviku Kärdla liikmena, seekordsetel valimistel kandideerib ta IRLi nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles