PRIA: kalanduspiirkonnad hakkavad ise enda arengut planeerima

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Möödunud nädalal avatud taotlusvooru eesmärk on võimaldada Eesti kalanduspiirkondadel välja töötada iga piirkonna arengustrateegia ning edaspidi ka tegevuskavad nende ellurakendamiseks.


«Eesmärk ongi anda otsustamisõigus selle üle, millise suuna peaks mingi piirkond enda arenguks valima, selle piirkonna esindajate kätte,» selgitas PRIA kalandustoetuste büroo peaspetsialist Angela Annilo.

Esimeses etapis saab taotleda PRIAlt toetust strateegia koostamist koordineeriva mittetulundusühenduse loomiseks, piirkonna arengustrateegia väljatöötamiseks ning koostöö arendamiseks.

Kalanduspiirkondade säästva arengu toetuse seitsme aasta eelarve on 400 miljonit krooni, millest 75 protsenti tuleb Euroopa Liidult. Käesoleva taotlusvooru eelarve on ligi 10 miljonit krooni ning toetust saab kuni 100 protsendi ulatuses abikõlbulike kulude maksumusest.

Annilo sõnutsi on kõnealune Euroopa Kalandusfondi (EKF) meetme 4.1 «Kalanduspiirkondade säästev areng» toetus suunatud eelkõige rannakalanduse edendamisele.

«Toetust saavad taotleda mittetulundusühingud, kelle eesmärk on arendada kohalikku kalanduselu, piirkonna arengut ja koostööd,» rääkis Annilo.

Raha saavad taotleda ettevõtjate, mittetulundusühingute (MTÜde) ja sihtasutuste ning kohalike omavalitsuste osalusel moodustatud piirkondlikud mittetulundusühendused ehk tugigrupid, kelle põhikirjaline eesmärk on kalanduspiirkonna säästev areng.

Toetus on mõeldud Hiiumaa, Saaremaa, Pärnumaa, Peipsi järve, Läänemaa, Võrtsjärve, Soome lahe ida- ja läänepiirkonna tugigruppidele.

Toetuse taotlusi on võimalik PRIAle esitada 24. juulist kuni 29. augustini, toetuse määramise otsused teeb PRIA oktoobrikuu algul.

Lisateavet saab PRIA kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles