Reisija tõi lennuki piloodi haigushoo tõttu edukalt maapinnale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelennuk Cessna.
Väikelennuk Cessna. Foto: SCANPIX

Igasuguste juhtimiskogemusteta reisijal õnnestus piloodi haigushoo tõttu sooritada edukas hädamaandumine Suurbritannia Humberside’i lennuväljale.

Kahekohaline Cessna oli startinud Sandtofti lennuväljalt, mis jääb Humberside’ist 40 kilomeetri kaugusele, vahendas BBC. Lennu ajal teatas piloot juhtimiskeskusele, et ei suuda enam lennukit juhtida.

Seejärel hakkasid reisijat raadio kaudu õpetama kaks instruktorit. Üks neist, Roy Murray rääkis, et kõnealusel inimesel polnud mingit kogemust ja vaatamata sellele suutis ta teha ära «tähelepanuväärse töö».

Õpetatav lendas neli-viis korda üle lennuvälja ja suutis lennuki seejärel edukalt maale tuua. Olukorra muutis raskeks see, et kokpiti armatuurlaud oli täiesti pime ja mõõdikute näidatavad numbrid polnud nähtavad.

Murry töötab Frank Morgani lennukoolis. Ta püüdis oma sõnul teha kõik selleks, et reisija jääks rahulikuks ega satuks paanikasse. «Tegelikult sooritas ta maandumise päris hästi,» kinnitas instruktor.

Eile õhtul kell 19.50 (kohaliku aja järgi) hädamaandunud lennukile tulid vastu tuletõrjebrigaad, kiirabiauto ja politsei.

Humberside’i politsei teatel suri piloot hilisõhtul, vahendas CNN. Tema haigushoo põhjuse selgitab välja lahkamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles