Prokuratuur pole Keskerakonna rahastamise uurimiseks avaldusi saanud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heili Sepp.
Heili Sepp. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigiprokuratuur ei ole seni saanud Keskerakonna väidetava varjatud rahastamise kohta ühtki avaldust ega ka muud infot, mis võimaldaks kriminaalmenetlust alustada.

Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp ütles pressiesindaja vahendusel Postimehele, et kolmapäeva pärastlõunaks ei olnud Keskerakonna rahastamise kohta prokuratuuri saabunud ühtki avaldust ega muud teavet tunnistajatelt või teistest otseallikatest.

Meediast seni läbi käinud faktid on olnud kriminaalmenetluse algatamiseks tema sõnul kas aegunud, käsitledes enne 2008. aastat toimunud sündmusi, või olnud kuriteotunnuste määratlemiseks liiga üldsõnalised. Sündmuste osas, mis on kuriteona aegunud, on õiguskaitseasutustel seadusest tulenevalt keelatud uurimistoiminguid läbi viia, kinnitas ta.

«Seni, kuni ükski isik, kes omab väidetava kuriteo kohta kriminaalmenetluse alustamist võimaldavat informatsiooni, ei ole prokuratuuri poole pöördunud, jälgime valvsalt meedias ilmuvat uut informatsiooni,» lausus Sepp.

Samas märkis ta, et ajakirjanduses ilmunud loo põhjal uurimise algatamise otsustamisel ei ole prokuratuuril alust teha lisatoiminguid, näiteks küsida meedias esinenud inimeselt täiendavaid andmeid. «Küll aga võimaldab seadus seda siis, kui prokuratuurile või politseile on esitatud kirjalik kuriteokaebus,» ütles Sepp.

Viimase nädala jooksul on Keskerakonna väidetavate rahastamisskeemide kohta meedias sõna võtnud endised keskerakondlased Tarmo Lausing, Henri Kaselo ning üleeile parteist välja visatud Mart Viisitamm. Keskerakond on partei varjatud rahastamist eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles