Valitsus kiitis heaks välismaal kihutajaid pitsitava direktiivi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spidomeeter
Spidomeeter Foto: SCANPIX

Alates novembri algusest saadetakse välismaal liiklusnõuete rikkumisega kiiruskaamerasse jäänud sõidukijuhtidele trahv koju.

Valitsus kiitis neljapäeval heaks eelnõu, millega hõlbustatakse teises Euroopa Liidu liikmesriigis registreeritud sõidukitega toime pandud liiklusväärtegude, eelkõige automaatse liiklusjärelevalvesüsteemi poolt tuvastatud juhtumite menetlemist.

Väärteomenetlejal tekib võimalus esitada päring teises Euroopa Liidu liikmesriigis registreeritud sõiduki omaniku, vastutava kasutaja ja kasutaja andmete saamiseks. See annab võimaluse saata trahviteade teises Euroopa Liidu liikmesriigis registreeritud sõidukiga väärteo toimepannud isikule kirjalikus hoiatamismenetluses sarnastel alustel, nagu seda tehakse Eestis registreeritud sõidukiga toimepandud väärteo puhul.

Samal eesmärgil antakse teise Euroopa Liidu liikmesriigi pädevale asutusele õigus saada andmeid Eesti liiklusregistrist Eestis registreeritud sõiduki ja selle kasutajate kohta.

Maanteeametile antakse võimalus keelduda mootorsõiduki, selle haagise või nende jaoks ette nähtud toodete tunnustamisest ning alused sellise tunnustuse kehtetuks tunnistamiseks juhul, kui tunnustus on saadud eelkõige pettuse või muul ebaausal teel või kui see enam ei vasta kehtestatud nõuetele.

Lisatavate meetmetega saab maanteeamet õiguse keelata nõuetele mittevastavate sõidukite või toodete kasutusele võtmise ning rakendada asjakohaseid meetmeid juhul, kui hilisemate kontrollimiste käigus ilmneb, et sõidukid või tooted ei vasta enam algsetele nõuetele.

Direktiivi sätteid rakendatakse alates selle aasta 7. novembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles