Soomlane müüb Eestist suitsuostjatele hoiatussilte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid kioski vaateaknal.
Sigaretid kioski vaateaknal. Foto: Peeter Langovits.

Soomlane Ari Nokela müüb oma kaasmaalastele, kes tahavad Eestist lubatust rohkem tubakatooteid kodumaale viia, soome- ja rootsikeelseid hoiatussilte, teatas telekanal MTV3.


Soome seaduste kohaselt võib välismaalt maksuvabalt kaasa tuua kuni 200 sigaretti. Sellest piirist enam tubakatooteid võib kaasa tuua juhul, kui need kannavad soome- ja rootsikeelseid silte, mis hoiatavad sutisetamise kahjulikkuse eest.

MTV3 teatel müüb soomlane Ari Nokela (53) oma kaasmaalastele nõuetele vastavaid hoiatussilte, mida saab tubakatoodete pakkidele kleepida. Nokela reklaamib oma kaupa ka turistidele mõeldud väljaandes Baltic Guide, lubades toimetata sildid kundele hotelli või sadamase.

Ühe sigaretiploki jagu kleepse maksab kaks eurot ehk ümberarvutatult umbes 31 krooni. Ühe euro eest kleebib Nokela firma Hängvig töötaja kleepsud suitsupakkidele.

Nokela on kindel, et tema tegevus on seaduslik ning sel moel kleepsustatud sigarette võib Soome viia lubatust rohkem.

Samas Soome tolliameti riskihaldusosakonna ülem Ansii Kartila on aga vastupidisel seisukohal, edastas MTV3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles