Kiired jalad päästsid neiud surmavatest hoopidest

Risto Berendson
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õle tänava maja, mille ees tundmatu kurjategija noori naisi kangiga ründas.
Õle tänava maja, mille ees tundmatu kurjategija noori naisi kangiga ründas. Foto: Liis Treimann

Eelmise reede õhtul Tallinnas koduteel kangiga kallaletungija ohvriks langenud sõbrannasid päästsid nende kiired jalad.


Kaks sõbrannat – 16- ja 18-aastane – olid reede õhtul poole kaheksa paiku Pelgulinnas koduteel, kui neile Õle tänaval ootamatult kallale tungiti. Pärast seda, kui neiudele otse tänaval kangitaolise esemega kallale karanud noormees oli jõudnud kohkunud ohvritele jagada paar esimest hoopi, suutsid nad end koguda ja joostes põgeneda.

Kuna mõlemad neiud jooksid paanikas eri suunas, ei suutnud kallaletungija ilmselt ohvrit valida ja põgenes kuriteopaigalt, rünnakuks kasutatud kangi kaasa võttes. Politseil kurjategijat ümbruskonnast leida ei õnnestunud.

Kallaletungi järel haiglasse sattunud, kuid nüüdseks koju pääsenud sõbrannade selgituste järgi oli kallaletungija neile tundmatu 20–25-aastane ja umbes 170 sentimeetri pikkune mees. Kuna nooremapoolsem mees pobises midagi neiudele arusaamatuks jäänud vene keeles, ei ole uurijail aimu, kas kallaletung oli ajendatud rahalise kasusaamise või mõnest muust eesmärgist.

Et kallaletung sarnanes üldjoontes novembrikuise skandaal­se kurikamõrvari rünnakuga kahele naisele vanalinna-äärses Snelli tiigi pargis, võttis juhtumi menetlemise üle Põhja prefektuuri sama uurimisgrupp, kes tegeleb siiani kurikamõrvari otsimisega.

«Kuna ohvritel ja kallaletungijail pole omavahelisi varasemaid seoseid ja neid rünnati pimedal ajal avalikus kohas, siis võib öelda, et need kuriteod on iseloomult väga sarnased,» ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht politseikapten Priit Pärkna.

Kui kurikamõrvar kandis novembris Snelli tiigi ääres peas valget nokamütsi, siis reedeõhtune kallaletungija ei üritanud oma välimust mingil moel varjata. «Taolised, pealtnäha spontaansed ründed kurjategija jaoks võhivõõrastele ohvritele on Tallinnas üliharvad,» ütles Pärkna. «Seetõttu käsitleme seda juhtumit väga tõsiselt ja uurimisgrupp on asja kiireks lahendamiseks teinud ära suure hulga tööd.»

See, et reedene kallaletungija oli ohvrite kirjelduse järgi sügisesest kurikamõrvarist umbes kümme kuni viisteist sentimeetrit lühem ja viis kuni kümme aastat noorem, ei ole absoluutne tõde. «Me ei saa praegu välistada ühtegi versiooni,» ütles politseikapten.

Kuni politsei pole neid kahte kuritegu lahendanud, soovitatakse inimestel õhtuti Tallinnas liikudes tavalisest ettevaatlikum olla. «Kui võimalik, siis vältige üksinda pimedal tänaval liikumist,» ütles Pärkna.

Kaks sarnast kallaletungi
•    23. novembri varahommikul ründas 25–35-aastane umbes 180–185 sentimeetrit pikk mees (pildil fotorobot) Tallinnas eri kellaajal Snelli tiigi lähedal kahte naist. 33-aastane ohver, keda rünnati Toompeale viivate treppide juures, jäi ellu, möödakäijad kuulsid tema appihüüdeid. Teise ohvri, 34-aastase meteoroloogi Krista Odakivi elu ei suutnud arstid aga päästa. Politsei leidis arvatava mõrvarelva – kurika – sündmuskoha lähedalt. Kurjategija on ilmselt vene rahvusest.
• 5. märtsi õhtul tungis eelmisest kuriteokohast linnulennul umbes kilomeetri kaugusel Õle tänaval 20–25-aastane ja 170 sentimeetri pikkune mees kallale kahele koju jalutanud sõbrannale. Kangiga mõned hoobid saanud neiud pääsesid tänu sellele, et jooksid kiirelt minema. Kallaletungija rääkis vene keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles