Hüvitamata õppelaen ajab tudengid taas kohtusse

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Mälzer
Maris Mälzer Foto: Peeter Langovits

Eesti üliõpilaskondade liidul on hüvitamata õppelaenude teemal lõpetamisel ühe lapsevanema kaebus ja paberid antakse kohtusse hiljemalt järgmisel nädalal.


Liidu juhatuse esimees Maris Mälzer ütles Kuku raadio «Äratajale», et haridusvaldkonnaga seotud ühendused tegid ka pöördumise valitsusele, riigikogule ja riigikogu komisjonidele, kus kutsuvad üles jätkama õppelaenu hüvitamist kõigile neile, kes olid võtnud õppelaenu enne 1. juulit 2009.

Õppelaenu hüvitamine kehtis avaliku sektori töötajatele ja lapsevanematele. Tänaseks on jõustunud üks kohtuotsus, mille tulemusena võitis kohalikku omavalitsust õpetaja, kes nõudis hüvitamise jätkamist. Mälzer ütles, et kahjuks ei kaevanud kohalik omavalitsus kohtuotsust edasi. Tudengite eesmärk oleks viia kaebus tasandile, kus põhiseaduslik järelvalve annaks hinnangu, kas seaduse muutmine on kooskõlas põhiseadusega.

Praegu ei jää inimestel muud üle, kui kõigil eraldi kohtusse pöörduda.

Täna on tudengite pöördumine arutluse all riigikogu kultuurikomisjonis. Mälzeri sõnul on nende poole pöördunud umbes 50 inimest, kes on valmis kohtusse minema ja tudengid pole kaotanud lootust, et riik mõtleb ümber ja seadust muudab .

Põhiline probleem on see, et seaduse vastuvõtmise ja jõustumise vahele jäi vaid 4,5 tööpäeva. Mälzeri sõnul ei olnud hüvitamise nii kiire lõpetamine kindlasti otsus, mis eelmise aasta riigieelarve päästis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles