Äripäev: Reiljani advokaat kopeeris Hanschmidti advokaati

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Silbeti tootmistsehh.
Pildil on Silbeti tootmistsehh. Foto: Liis Treimann

Sarnaselt Ain Hanschmidti advokaadi Tallinki aktsionäriks saamisega soetas Villu Reiljani advokaat Tarmo Sild 90 korda turuhinnast odavamalt väikeosaluse kiviplokiäris Ecorock, mis sai Reiljani valitsemise ajal kümme miljonit krooni toetust keskonnainvesteeringute keskusest.


2007. aasta keskel kopeeris Tarmo Sild väikestviisi Ain Hanschmidti advokaati Aare-Heino Raigi, kes sai peenraha eest Tallinki suuraktsionäriks, kirjutab

Äripäev

.

Sillale kuuluv firma Daigetor ostis äsja avaldatud majandusaasta aruande järgi 100 000 krooni eest 7-protsendise osaluse Ida-Viru ühes perspektiivikamas äris Ecorock, mille väärtus on Äripäeva miljonäride edetabeli koostamisel kasutatud metoodika järgi umbes 125 miljonit krooni, õiglane hind Silla firmale on kirvereegli järgi ligi üheksa miljonit krooni.

Osaluse soetas Silla juhtimisteenuseid pakkuv firma Daigetor kadunud Mati Jostovi leselt Tia Jostovilt.
Villu Reiljan oli ministrina keskkonnaalaseid eurorahasid jagava keskkonnainvesteeringute keskuse (KIKi) nõukogu esimees ajal, mil otsustati toetada Ecorocki tütarettevõtte Silbeti Ploki uut keskkonnasõbralikku tehast Ahtmes kümne miljoni krooniga.

See oli 2006. aastal KIKi suurim täielikult erakapitalile läinud toetus.

Kas juhuse tahtel või mitte, aga kui KIKi nõukogu otsustas Silbeti Ploki toetamise veebruari lõpus, siis toetuse saanud firma Silbeti Plokk liikus Silbetist Mati Jostovi ja Silbeti juhtide osalusega firmasse Ecorock kõigest paar nädalat enne nõukogu otsust.

2007. a suvel soetas ka Tarmo Silla firma väikeosaluse Ecorockis.

Osapooled eelistavad tehingu tagamaadest vaikida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles