Koolijuht palub suitsetamise keelamiseks ministeeriumi abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Merekooli direktor Rein Ausmees küsis haridus- ja teadusministeeriumilt abi suitsetamise keelamiseks koolis, kuna enamik õpilasi on alaealised, kuid seaduse järgi rakenduskõrgkoolis suitsetamine keelatud ei ole.

Ausmees märkis ministeeriumile saadetud kirjas, et Eesti Mereakadeemia haldusesse kuuluva merekooli kutseõppekavadel õppivad õpilased kuuluvad enamuses vanuserühma, kellele rakendub tubakaseaduse paragrahv 27. Kõnealune seadusesäte ütleb, et alla 18-aastastel on suitsetamine keelatud.

Direktor märkis, et tubakaseaduses on loetletud kõikvõimalikud õppe- ja lasteasutused, milles on suitsetamine keelatud, kuid rakenduskõrgkool selles loetelus puudub.

«Reaalsus on, et merekadeemias kui rakenduskõrgkoolis on tubakaseaduse täitmise nõudmine kutseõppes õppivatelt õpilastelt võimatu. Palun Teiepoolseid ettepanekuid nimetatud olukorra lahendamiseks,» kirjutas Ausmees.

Direktor saatis kirja ärakirja ka riigikogu kultuurikomisjonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles