Ametnik: lapse karistamise keelustamine teeb elu lihtsamaks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna juhataja Mari Kalkuni sõnul soovitakse laste füüsilise karistamise keelustamisega muuta nii laste kui ka vanemate elu lihtsamaks.

Mari Kalkun ütles ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», et lastekaitseseadusesse planeeritav muudatus on juba tekitanud ühiskonnas elava diskussiooni ning ministeerium soovibki jõuda sinnamaale, et nii lastel kui ka nenede vanematel oleks elu lihtsam, vahendas ERRi uudisteportaal.

Saatekülaline märkis, et Eesti lapsevanemad ei julge kasvatamise küsimustes sageli nõu küsida ning arvavad, et peavad ise hakkama saama.

Kalkuni sõnul on tänu kolmandale sektorile viidud lastevanematele läbi sellekohaseid koolitusi. «Praegu liigume selle poole, et riik panustaks sellesse rohkem raha ning et koolitused jõuaksid vanemateni,» rääkis Kalkun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles