Toomla: võimalik, et IRL annab valimisteema ühe mehe kätte

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Rein Toomla
Politoloog Rein Toomla Foto: Ove Maidla.

Politoloog Rein Toomla näeb senise IRLi peasekretäri ametikoha kolmeks jagamises kolme võimalikku põhjust: erakond on ühe peasekretäri jaoks liiga suureks kasvanud, erakond pöörab valimistele suuremat tähelepanu või on kolme ameti taga IRLi erinevate tiibade kokkulepe.


Isamaa ja Res Publica Liit teatas täna, et nende poliitikasekretäriks sai senine peasekretär Margus Tsahkna, uueks peasekretäriks kandideerib Ken-Marti Vaher ja partei tegevjuhina soovitakse näha Tiit Riisalot.

«Võimalik, et üks mees lihtsalt ei jõudnud kõike ära teha, tegemist on ju suure erakonnaga,» pakkus Toomla esimeseks põhjuseks, miks seni ühe mehe asemel erakonna asju nüüd kolm ajama hakkab.

Teiseks võimalikus põhjuseks pakkus ta lähenevaid valimisi ning seda, et ilmselt jääb ühele kolmest täielikult valimiste koordineerimine. «Niipalju kui ma tean, jääb Ken-Marti Vaher riigikogusse edasi. See tähendaks, et tema vahetult nende küsimustega ei tegeleks. Vahetu tegelemine jääks siis Riisalole või Tsahknale. Pigem võib oletada, et valimistega seonduv jääks Tsahknale. Inimesele, kes on riigikogu liige ja on valimistel osalenud ja neid korraldanud,» arutles Toomla.

Kolmandaks võimaluseks pidas ta sisevõitlust, kus erakonna tegevjuhtimisele rohkem inimesi kaasates püütakse säilitada ka tiibade võrdsust. «Võimalik et erakonnas eksisteerivad kaks liitunud erakonda edasi ning seal valitseb arvamuste paljusus. Aga see paljusus on taandatav kahele- kui panna nimed taha, siis on märgata, et märkimisväärne osa ühest tulbast on kuulunud Res Publicasse ja teisest tulbast on suur osa olnud Isamaaliidus. Esimene paratamatu mõte on selles, et kas neist ühinemisvaevadest on üle saadud? Loomulikult püütakse neid veelahkmeid siluda nii kuidas võimalik,» rääkis Toomla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles