Gripihooaeg pole veel läbi

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Vaatamata sellele, et haigestumine oli eelmisel nädalal seotud valdavalt muude respiratoorsete viirusnakkustega, ei saa gripihooaega terviseameti hinnangul veel lõppenuks kuulutada.


Eelmisel nädalal haigestus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse 3069 inimest, mis on üheksa protsendi võrra väiksem kui ülemöödunud nädalal. Grippi haigestunute arv vähenes aga 20 protsendi võrra

Suurem osa haigestunuist on jätkuvalt kuni 5-aastased lapsed, kuid nendegi hulgas hakkab haigestumiste arv langema.

Terviseameti uuringud näitavad, et Eestis ringles üheaegselt mitmeid hingamisteede viirusnakkusi põhjustavaid viiruseid. Gripiviiruste osakaal on tunduvalt vähenenud, samas oluliselt kasvas respiratoor-süntsütiaalse (RS) viiruse osakaal.

Üheksandal nädalal sai positiivse kinnituse kolm A gripi proovi, neist kaks olid H1N1 ja 1 B gripp. Gripihooaja algusest on terviseameti nakkushaiguste laboris uuritud 2499 proovi uue gripi tekitaja suhtes. Positiivse kinnituse on saanud 881 uue gripi A(H1N1) proovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles