Lapse vigastamises süüdi mõistetud arst kaebab otsuse edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Pärnu maakohtus eelmisel nädalal sünnitaja ja lapse kogemata vigastamises süüdi mõistetud naistearsti Carmen Heinväli kaitsja kaebab otsuse edasi.

Kohus karistas eelmise nädala kolmapäeval 54-aastast Heinvälit lühimentluse korras kahele inimesele ettevaatamatusest raskete tervisekahjustuste tekitamise eest kaheksakuulise tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Ühtlasti tuleb naisel kohtu otsusega hüvitada menetluskulud kokku enam kui 48 000 krooni ulatuses ja tasuda kannatanule tsiviilhagi katteks 23 914 krooni.

Sealjuures jättis kohus suures osas rahuldamata kannatanu esitatud 1 172 757 krooni suuruse tsiviilhagi. Samuti ei võtnud kohus Heinvälilt meedikuna töötamise õigust, nagu nõudis kannatanu.

Süüdistuse järgi hindas Heinväli 2007. aasta alguses Pärnu haiglasse pöördunud sünnitaja seisundit valesti ning oma tegevusetusega viivitas liigselt sünnitegevuse lõpetamisega. Nii tekitas ta sünnitajale ja vastsündinule eluohtliku seisundi, kusjuures laps invaliidistus vigastuste tagajärjel.

Jaanuari keskel kinniste uste taga toimunud kohtuistungitel tunnistas Heinväli end süüdi.

Kohus teeb motiveeritud otsuse 5. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles