Avariirohkuse edetabelit juhib BMW

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW
BMW Foto: AFP / Scanpix

Kõige enam õnnetusi juhtub liikluses BMWdega, seetõttu maksavad selle automargi omanikud kindlustuse eest teistest rohkem. Ülekaalukalt vähim probleeme tekitab teedel ja tänavatel aga Lada.


Liikluskindlustusfondi statistika ütleb, et tuhande BMW kohta juhtus aastatel 2003–2008 liikluses peaaegu poole rohkem õnnetusi kui näiteks Škodadega.



Ülekaalukalt kõige vähem õnnetusi põhjustavad aga Ladade juhid, kes suudavad sõita kolm korda ohutumalt kui BMW juhid ning kaks korda ohutumalt kui Fordi juhid.



Endine rallisõitja Raido Rüütel lausus, et BMW väärtus langeb üsna kiirelt ja seetõttu on see noorele uljaspeale kergelt kättesaadav auto. Rüütlile tuli natuke üllatavalt, et õnnetuste statistikas oli teisel kohal Mercedes. Ta oletas, et mõlema margi autode juhid võivad liikluses lihtsalt ülbemad olla.



Ladade osas pole tema sõnul aga midagi imestada, nimelt sõidavadki sellega enamasti 70-aastased mehed, kes sõidavad väga ettevaatlikult.



Ergo kindlustuse kommunikatsioonijuht Anu Vahtra-Hellat lausus, et ka nende hinnangul on BMW kõrge riskiga automark. BMW omanikud maksavad sellele vastavalt ka liikluskindlustuse eest rohkem.



Hellati sõnul on ka teisi näitajaid, mis kindlustuse hinda mõjutavad. Näiteks sõidavad universaalkerega autod üldjuhul ohutumalt kui sedaanid, sest nendega liiklevad pigem pereisad. Ent ka sama firma eri mudelid võivad kindlustuses väga erineva hinna tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles