Kohus kergendas kaaslasi granaadiga visanud mehe süüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Granaat.
Granaat. Foto: Peeter Langovits

Tartu maakohus kergendas kaaslasi jahipüssist tulistanud ja granaadiga visanud mehe süüd, kuid saatis ta reedel siiski aastateks vangi.

Kui Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistas Sergei Skripkinit (55) mõrvakatses, suure koguse tulirelvade ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, lõhkeaine omamises ja lõhkeseadeldise käitlemises, siis kohus mõistis mehe mitmes süüepisoodid õigeks ning ühe episoodi puhul muutis kvalifikatsiooni kergemaks.

Kohus mõistis Skripkini süüdi lõhkeseadeldise käitlemises, kuid lõhkeaine, tulirelvade ja laskemoona suures koguses omamises mõistis kohus mehe õigeks.

«Nii lõhkeaine kui tulirelvade ja padrunite puhul ei olnud kohtuliku uurimisega tõendatud nende kuulumine Skripkinile,» märkis kohus.

Mõrvakatse asemel mõistis kohus Skripkini süüdi provotseeritud tapmise katses ja plahvatuse tekitamises ning karistas teda viieaastase vangistusega ehk prokuröri nõutust seitsme aasta võrra lühema karistusega.

«Kohtus leidis tõendamist, et Skripkinit peksti enne temapoolsete tegude toimepanemist ning see kutsus temas esile emotsionaalse erutusseisundi,» ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm BNS-ile.

Menetluskuludena peab Skripkin tasuma 59 072 krooni. Tema karistusaeg algas mullu 11. märtsil, kui politsei ta kinni pidas.

Reedese otsuse vaidlustamise soovist saavad kohtumenetluse pooled teatada seitsme päeva jooksul.

23. novembril alanud protsessil tunnistas Skripkin ennast pärast süüdistuse avaldamist osaliselt süüdi tapmiskatses lõhkeseadeldise kasutamisega, ülejäänud süüdistuskvalifikatsioonides Skripkin eitas oma süüd.

Süüdistuse järgi tekkis alkoholijoobes Skripkinil mullu 10. märtsil Kallastel kolme mehega sõnavahetus, mille käigus kasutati süüdistatava väitel tema suhtes vägivalda.

Seepeale tõi ta oma kodust F1-tüüpi käsigranaadi ning viskas selle maja poole, kus kolm meest viibisid. Et granaat lendas aknast mööda ning plahvatas lumes, ei saanud majas viibinud isikud vigastada.

Seejärel tõi süüdistatav oma elukohast jahipüssi ning püüdis esmalt toas viibinud mehi aknast tulistada ning kui ei tabanud, läks tuppa ja tulistas seal. Et toas püüti kohe süüdistatavalt relva käest võtta, tabas lask lage.

Samuti süüdistas prokuratuur Skripkinit erinevate ebaseaduslike relvade, padrunite ja lõhkeseadeldiste ebaseaduslikus omamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles