Prokurör: majaomanik peab kasvõi iga päev katust puhastama

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokuröri sõnul peab majaomanik kasvõi iga päev kontrollima ja korraldama, et töötajad tuleksid ja puhastaksid katuselt lund ja jääd.
Prokuröri sõnul peab majaomanik kasvõi iga päev kontrollima ja korraldama, et töötajad tuleksid ja puhastaksid katuselt lund ja jääd. Foto: Karli Saul

Põhja ringkonnaprokurör Natalja Miilvee sõnul on majaomanikel kohustus vajadusel kasvõi iga päev katus jääpurikatest ja lumest puhastada.

Kaubamaja tänaval asuva saatusliku maja katus on tänaseks jääst puhas, kuid prokurör Miilveed ei veena kriminaalmenetlusest loobuma majaomaniku jutt sellest, et katust on varasemalt mitmel korral puhastatud ja et inimesed eirasid pidevalt hoiatuseks tõmmatud linte, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mingit õiguslikku tähendust sellel, et maja omanik või tema esindaja paneb maja ümber lindikesi ja pulgakesi, ei ole. Heakorra eeskiri näeb ette, et avariitööde ajaks ehk seniks, kuni katusel on töötajad, kes eemaldavad jääd, peab tööpiirkond olema piiratud pulgakeste ja lindikestega. Muul ajal peab kogu territoorium olema puhas,» selgitas Miilvee.

Prokuröri sõnul peab majaomanik kasvõi iga päev kontrollima ja korraldama, et töötajad tuleksid ja puhastaksid katuselt lund ja jääd.

Lume- ja jäärookimise järjekorrad pole prokuröri sõnul usutavad, sest teenuse pakkujaid on palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles