Vangide ärapõlatud toit läheb kodutute hulgas hästi kaubaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök
Köök Foto: Toomas Huik

Tallinna vangla kinnipeetavate poolt juba juuli keskpaigast saati ärapõlatud soe söök läheb hästi kaubaks pealinna kodutute hulgas, kes on saanud viimastel päevadel toitu Tallinna sotsiaaltöö keskuse varjupaigas nautimas käia.

Sotsiaaltöö keskuse sotsiaalteenuste osakonna juhataja Eve Võrgu sõnul on nad Tallinna vanglalt saanud toitu alates 25. juulist ning kogused on sõltunud sellest, kui palju vange on kinnipidamisasutuse pakutud söögist keeldunud.

«Tegemist on termostes toodava sooja ja maitsva valmistoiduga, millele lisandub piim, leib, sai, vorst ja muudki,» ütles Võrk.

Tema sõnul on sotsiaalkeskuse klientuur vaene ning seetõttu on nad pakutava söömisvõimaluse üle väga õnnelikud. «Kogu toit on meie klientide poolt ära söödud ja midagi ei ole riknenud või olnud vaja minema visata,» lisas Võrk.

Tema väitel on kodutute hulgas jutt pakutavast soojast maitsvast toidust liikvele läinud ning Kopli tänava varjupaigas käib pidevalt ligi 80 elu hammasrataste vahele jäänut.

Kodututel on võimalus sooja toitu nautida ilmselt ka järgnevatel päevadel, sest justiitsministeeriumi kinnitusel püsib Tallinna vanglas olukord muutumatuna ja toidust keeldub jätkuvalt ligi 150 vangi.

Osa Tallinna vangla vange hakkas toidust osaliselt keelduma alates 17. juulist, tuues põhjuseks asjaolu, et neile sööki jagav kinnipeetav pole nende arvates kurjategijate hierarhias selle töö tegemiseks piisavalt kõrgel kohal.

Kui esmalt oli toidust keeldujaid sadakond, siis 25. juulil lisandus neile veel pea 50 kinnipeetavat. Vangid keelduvad vaid korralistest toidukordadest, kuid söövad vangla kauplusest ostetud toitu või võtavad vastu vaid mõned söögikorrad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles